برگزیدهجامعه

گرفتن تصاویر جذاب و کلاس رفتن همه ماجرا نیست

این روزها، کارشناسان در پی اثبات اعتیادآور بودن مواد مخدری هستند که با اسامی و اَشکال بسیار متنوع و به طور گسترده در دسترس نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد؛ تا شاید بدین وسیله بتوانند از درگیری بیشتر آنها به اعتیاد جلوگیری کنند.

به عنوان پدر و مادر، بیشترین بارِ اضطراب ناشی از احتمال درگیر شدن جوانان به اعتیاد بر دوش خانواده‌ها احساس می شود‌ و چاره اندیشی در این زمینه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اجتماعی به شمار می‌رود.
آنچه مسلم است آن که در جامعه‌ امروزی تغییر چارچوب‌ها و هنجارهای اجتماعی و فرهنگی در پی گستردگیِ استفاده از فضای بی حد و مرز مجازی از سنین پایین، و به دنبال آن تغییر شیوه‌های جلب توجه و ابراز استقلال فکری و روانی؛ دور از انتظار نخواهد بود. با این حال، با وجود تاثیرگذاری تمامی عوامل بیرونی و خارج از کنترل، آنچه ضروری می‌نماید اقدامات مناسب در بستر خانواده است.
در حقیقت، در کنار درگیری‌های فکری متعدد والدین، تمامی کودکان، به تدریج، هنجارها و چارچوب‌های متعارف یا به ظاهر متعارف را در بستر خانواده یا در بستر فضای مجازی می‌آموزند؛ و مهمتر از آن، فرزندانمان، در کنار نیازهای مادی و مسائل درسی، نیازهای روانی بی‌شماری دارند.

نیازهایی که با رفتن به آتلیه و گرفتن تصاویر جذاب در سنین کودکی از آن‌ها و به اشتراک گذاشتن آن در فضای مجازی؛ رفتن به کلاس‌های متعدد در کنار مدرسه برای جلب توجه آشنایان و یا داشتن معلم‌های درجه یک خصوصی و زدن تست‌های بی‌شمار برای قبولی در رشته‌ای که معمولا بدون توجه به نیاز و استعداد حقیقی‌شان در نظر گرفته می‌شود؛ برطرف نمی‌ شود.
نیاز به شنیده شدن، دیده شدن، احساس ارزشمند و کافی بودن و دوست داشته شدنِ بی قید و شرط و هزاران نیاز دیگر که گاهی به آن‌ها پاسخ مناسب داده نمی‌شود.

متن کامل این مطلب را اینجا بخوانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا