باران 63درصد کمتر از سال قبل بارید،حجم آب پشت سدها 50 درصد کاهش یافت، برق تولیدی از نیروگاه های آبی هم نصف شد، چاه های مزارع و باغ ها زودتر از هر سال روشن شد.
ابراهیم اژدری
به گزارش فارس امروز و اما ماینرها برای استخراج ارز دیجیتال از هر کوی وبرزن همچون قارچ می رویند و برق یارانه ای را می بلعند.همه این اتفاق ها در کنار آغاز زودهنگام گرما، کافیست تا کمبود شدید برق و آب قبل از شروع تابستان امسال دور در شیراز و شهرهای فارس حس شود. آن هم در روزهایی که به خاطر کرونا و لزوم رعایت بیشتر مسائل بهداشتی حجم آب مصرفی شهروندان هم به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.
شروع قطعی برق در استان فارس و هشدارهای این روزهای مسئولین وزارت نیرو و حتی مسئولین استانی نشان از تابستانی گرم و احتمال قطعی های گسترده و یا حتی جیره بندی آب و برق می دهد، چیزی که از تابستان 1397 به بعد کمتر فارسی ها و شیرازی ها با آن رو به رو شدند.
این هم نظرات مسوولین مربوطه در این رابطه:
رضایی، معاون امور عمرانی استانداری فارس : وضعیت ۵۵۸ روستا و ۱۴ شهر استان فارس به لحاظ منابع آب بحرانی است، حفر چاه در تمام دشتها ممنوع اعلام شده و کف شکنی بعضی چاههای قدیمی تا عمق ۶۰۰ متر هم رسیده است.
توكلي ،معاون بهره برداري و سخنگوي شركت برق منطقه اي فارس : دماي وسايل سرمايشي بر روي 24 درجه، استفاده نكردن از وسايل برقي پُرمصرف غيرضروري در ساعات پيك بار و نهايت استفاده از نور طبيعي روز و استفاده نكردن از لامپ هاي پرمصرف براي تأمين روشنايي را موثرترين راهكارها براي رعايت الگوي مصرف و كاهش هزينه برق مصرفي است.ساعات پيك يا اوج بار شبكه برق مربوط به فصل تابستان بوده و معمولا زمان بين 12 تا 17 و 19 تا 23 را شامل مي شود.
بوستانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس : در سال آبی جاری شاهد کاهش شدید نزولات آسمانی و باران رحمت الهی در سراسر استان هستیم. به طوری که نسبت به سال گذشته با کاهش ۶۳ درصدی و در مقایسه با بلند مدت با کاهش ۴۴ درصدی میزان بارش ها مواجهیم.