برگزیدهجامعه

معتادان، سلطان طلای کثیف در شیراز

آیا باندهای مافیا درکار است؟

به طور میانگین شیرازی ها روزی 1300 تن زباله تولید می کنند که فقط 70 درصد آن (1050 تن) که زباله تر است توسط شهرداری جمع آوری و پس از تفکیک ، مقداری بازیافت و مابقی نیز یا دفن شده و یا برای تولید تولید کود و برق استفاده می شود.

ابراهیم اژدری

30 درصد زباله های تولیدی شهروندان شیرازی کجا می رود؟
به گزارش فارس امروز سالهاست شهرداری شیراز طرح تفکیک زباله از مبدا را با توزیع مخزن های کارتن پلاست وایستگاه های ثابت آغاز کرده است، اما دلیل افزایش تعداد زباله گردها به هزار نفر در نقطه نقطه شیراز به طور شبانه روز چیست؟

زباله گردی به معضلی در شهر گل وبلبل تبدیل شده که در شان شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) نیست .

کارگاه های بسیاری در حاشیه شهر وجود دارد که در ظاهر تنها محل جمع آوری ضایعات و تفکیک هستند اما در زیر ظاهر آبرومند و بی حاشیه خود با استثمار عده ای برای کسب درآمدهای میلیاردی بدون پرداخت مالیات و عوارض حرکت می کنند.

به گفته نظری عضو شورای شهر، بسیاری از این واحدها حتی حاضر به پرداخت مبالغ بالای ۳۰۰ میلیون تومان در ماه هستند تا شهرداری از پلمب آنها دست بردارد که این مساله نشانگر درآمد بالای آنها است.

عضو شورای شهر شیراز می گوید: آموزش، تفکیک، جمع آوری، مدیریت دفن در هر شهر بر عهده شهرداری هاست اما چند سالی است اتحادیه آسیاب داران و علاف شیراز خود را متولی این بخش می داند و شروع به دادن مجوز کرده است.

علاوه بر جمع آوری و خرید ضایعات قابل بازیافت از سوی واحدهای جمع آوری شهرداری و واحدهای دارای مجوز از اتحادیه آسیاب داران، گروه سومی هم وجود دارد که به صورت غیر قانونی دست به کار ضایعات شده اند.

گروه سوم بدون هیچ نظارت و مجوزی با بهره کشی از معتادان متجاهر به صورت شبانه کیسه های زباله را پاره یا سطل های زباله شهرداری را مورد هجوم قرار می دهند و زباله دزدی می کنند.

خرید و فروش ضایعات همانند طلا، نقد است و سرمایه گذار نیازی به سرمایه گذاری در این بخش نمی بیند . با توجه به شرایط اقلیمی شیراز این کلان شهر همواره مورد توجه اتباع بیگانه بوده که با شراکت برخی افراد بومی در این زمینه در حال اخلال در پسماند شهر هستند.

محمود جهاندیده، رئیس اتحادیه آسیابداران و علاف شیراز در گفت وگو با بازار گفته است: بر اساس قانون نظام صنفی خرید و فروش ضایعات بر عهده این اتحادیه است، افراد دارای مجوز با پرداخت مالیات و عوارض به شهرداری به این کار می پردازند و تمام مشکلات آن را تحمل می کنند.

بیش از 50 واحد جمع آوری پسماند های قابل بازیافت در شیراز از سوی شهرداری وجود دارد

اما در ورودی شهرک صنعتی بسیاری از کارگاه های اتباع بیگانه وجود دارند که چون خود نمی توانند مستقیم در مناقصه های شهرداری شرکت کنند با شراکت برخی افراد وارد مناقصه می شوند.

به طور مثال یکی از این کانکس ها از سوی پیمانکار به افراد غیر بومی داده شده بود و شبانه محل تجمع معتادان برای فروش ضایعات سرقتی و… بود.
عملیات جمع آوری پسماند قابل بازیافت در مناطق 11 گانه شهرداری از طریق مزایده یا مناقصه رسمی به بخش خصوصی واگذار می شود.

این وضعیت در حالی برای طلای کثیف شیراز و استان فارس پیش آمده که طی سه سال گذشته بارها سرمایه گذارانی در بحث بازیافت وارد شهر شیراز شدند و گروهی نیز با استفاده از زباله های شهری قصد تولید روغن خودرو و برق داشتند که تاکنون به نتیجه ای منجر نشده است.

اگر شهروندان پسماندهای قابل بازیافت را در مبدأ به طور کامل تفکیک کنند و آن را به مراکز مورد تأیید شهرداری یا خودروهای حمل مواد بازیافتی پیمانکاران شهرداری تحویل دهند دیگر هیچ گونه پسماند بازیافتی در کیسه یا مخزن پسماند باقی نمی ماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا