مستند کوتاه سی به کارگردانی و با زندگی سعید آذری در شیراز مقابل دوربین رفت.
به گزارش فارس امروز این کارگردان شیرازی درباره چگونگی شکل گرفتن ایده و هدف ساخت فیلمش گفت: در این مستند که با روایت اول شخص و به گونه یخودبیانگر روایت شده است، سعی من بر آن بود که حس و حال ورود به سی سالگی را با روایتی شخصی و از منظرِ خود و برای خود به تصویر کشیده و با دیگران به اشتراک بگذارم.
سعید آذری افزود: بحران سی سالگی در اکثر افراد شکل می گیرد اما احساس من طبق آنچه دریافتم این بود که در متولدین دهه شصت از جمله خود من بیشتر و شدیدتر است، چون خیلی جاها آن شرایطی که باید برای تصمیمات مهم زندگی ما فراهم بود مثل ازدواج کردن، شغل مناسب داشتن و یا آن رشته ای که در آن استعداد داشته ایم برای این دوره(دهه ی شصتی ها) فراهم نبوده و پذیرش این موضوع برایمان دشوار است که باعث پیش آمدن سوالاتی نظیرِ سی سال از عمر من گذشت و حالا چه شده؟ آیا رشته تحصیلی که انتخاب کردم همان بود که میخواستم و آیا استعداد لازم را داشتم؛ کاش این رشته را انتخاب نکرده بودم یا کاش پزشکی خوانده بودم که برای هر آدمی ممکن است پیش بیاید، کاش یک شغل دیگر انتخاب می کردم و یا کاش ازدواج می کردم. چرا من الان اینجا هستم؟ چرا مهاجرت نکردم؟ و … که نهایتا موجبِ سردرگمی در من و همه ی افرادی که بحران سی سالگی را طی میکنند. می شود.
شایان ذکر است، فیلم مستند اول شخص، ثبت تجربه شخصی در ویدیو های خانگی و یا فیلم مستند است. در این کار، فیلمساز به عنوان سوژه مورد مطالعه خود است. گفتار بر عهده صدای فیلمساز است، حتی گاهی می تواند به صورت تک گویی درونی در آید. از نمونه های بارز این جنس مستند میتوان به فیلم های راس مَک اِلوی (Ross Mc Elwee) به نحوی اول شخص و زندگینامه ای هستند، اشاره کرد.
فیلم اول شخص می تواند، شاعرانه، سیاسی، پیشگویانه، پوچ گرایانه یا ابزورد باشد. می تواند کاملاً اتوبیوگرافی باشد. می تواند شکل سلف پرتره بخود بگیرد و یا حتی گاهی چهره پردازی شخص دیگری باشد.
سایر عوامل این مستند عبارت اند از:
تصویر و تدوین: سعید آذری
صدابردار: حمید حامی
مدیرتولید: علیرضا کرمی
تدارکات: خیرالله نسرین فر
مشاورحقوقی: زین العابدین یزدانیان
روابط عمومی: محمد ناصریراد
بازیگران:
محمد پرهیزگار/حمید حامی/سعید ایزدی/امیر صادقی/علیرضا کرمی/سجادجیحونی/محمد حسین نعمتی.